top of page

FÖRSTA ÅRET MED DIN

NYA HÄST

Tips på hur du kan undvika vanliga problem under ert första år tillsammans.

Ålder & kategorier
Ålder & kategorier
fjordning_vimedhäst.jpg
ÅRSTIDER

Allt eftersom årstiderna varierar så kommer din häst göra likadant. Under det första året med din häst så kommer du förmodligen upptäcka nya egenheter.

 

horses_eating_vimedhäst.jpg
FODER

Hästen har hö, hösilage och gräs som bas i sin diet, även kallat grovfoder. För att hästen ska må bra är det viktigt att grovfodret är av god kvalitet och att vattnet den dricker håller samma standard som vårt dricksvatten. 

riding_in_nature_vimedhäst.jpg
UTERITT

Tänk att äntligen få rida ut i skog och natur på din alldeles egna häst. Innan du lärt känna din häst ordentligt så kan det vara klokt att alltid ta med dig någon när du ger dig ut. Hästar kan se spöken lite varstans och du vet inte hur den reagerar på naturen där du bor. 

Har du möjlighet så släpp din häst i en hage nära en bilväg för att se hur den reagerar. Känns allt bra så testa att sitt på hästen en bit ifrån vägen och första gången du rider på vägen så ta hjälp av en ledare. Även om säljaren bedyrar hästens säkerhet så är det viktigt att du tar det säkra före det osäkra.

 

hästtänder_vimedhäst.jpg
SKADOR & SJUKDOMAR

Vissa skador och sjukdomar kan man undvika genom att lära känna sin häst. En daglig visitation kan hjälpa dig att lägga märke till små förändringar som annars kan vara lätta att missa.

bottom of page