FÖRSTA ÅRET MED DIN

NYA HÄST

Tips på hur du kan undvika vanliga problem under ert första år tillsammans.

ÅRSTIDER

Allt eftersom årstiderna varierar så kommer din häst göra likadant. Under det första året med din häst så kommer du förmodligen upptäcka nya egenheter.

 

 

FODER

Hästen har hö, hösilage och gräs som bas i sin diet, även kallat grovfoder. För att hästen ska må bra är det viktigt att grovfodret är av god kvalitet och att vattnet den dricker håller samma standard som vårt dricksvatten. 

UTERITT

Tänk att äntligen få rida ut i skog och natur på din alldeles egna häst. Innan du lärt känna din häst ordentligt så kan det vara klokt att alltid ta med dig någon när du ger dig ut. Hästar kan se spöken lite varstans och du vet inte hur den reagerar på naturen där du bor. 

Har du möjlighet så släpp din häst i en hage nära en bilväg för att se hur den reagerar. Känns allt bra så testa att sitt på hästen en bit ifrån vägen och första gången du rider på vägen så ta hjälp av en ledare. Även om säljaren bedyrar hästens säkerhet så är det viktigt att du tar det säkra före det osäkra.

 

 

SKADOR & SJUKDOMAR

Vissa skador och sjukdomar kan man undvika genom att lära känna sin häst. En daglig visitation kan hjälpa dig att lägga märke till små förändringar som annars kan vara lätta att missa.
 

OM OSS

Vi är ett  team av hippologer, tränare och ponnymammor som tillsammans fick idén att skapa ett forum där du som drömmer om egen häst kan hitta information och få tips och råd för att få en så bra start tillsammans som möjligt.

SOCIALA MEDIER
  • Facebook
  • Instagram