top of page

Lär dig mer om att

KÖPA HÄST

Vad är bra att veta innan jag bestämmer mig?

Läs mer

Vilken häst passar mig?

Vilken typ av häst passar mig? Vad vill jag använda den till, Hur stor häst ska jag ha, hur gammal och vad bör den kunna .

Första året med häst

Vad kan jag förvänta mig under det första året som hästägare. Vad måste jag ha koll på och vilka saker kan komma som en överraskning. 

Vad kostar en häst?

Innan du skaffar häst är det viktigt att fundera på om man har råd med de utgifter som kommer med att ha häst. Vi har satt ihop en kalkyl där du kan göra en överslagsräkning på hur mycket det kostar att ha en häst per månad. 

rearing_pony_sprin_vimedhast.jpg

Provrida häst

När du väl har kommit fram till vad det är för typ av häst ni ska köpa så är det dags att börja kolla annonser och fundera på att åka och provrida. Vi har satt ihop bra tips och information så att provridningen blir så bra som möjligt både för köpare och säljare. 

provrida_häst_vi_med_häst.jpg

Vad finns det för krav med att skaffa häst? 

Visste du att det finns mycket krav och regler för hur hästen skall skötas, stallas upp och behandlas? Det finns krav på mått i stall, att hästen måste ha sällskap, hur ofta hovar ska verkas  och mycket mer. Hos Jordbruksverket hittar du viktig information som du som hästägare måste ha koll på.

Avtal & Försäkring

Att köpa häst innebär en hel   del administrativt jobb med att skriva avtal, försäkring, ägarbyte, registreringar mm. Här hittar du mer info om vad du behöver ha koll på och var du hittar dokumenten du behöver.  

bottom of page