top of page

Lär dig mer om

FÖRSTA ÅRET MED DIN

NYA HÄST

Tips på hur du kan undvika vanliga problem under ert första år tillsammans.

Tips & råd till dig som precis fått hem din nya häst

Här har vi samlat smarta tips och råd om allt från daglig skötsel, foder till hur ditt liv med hästen förändras över årstiderna. 

Daglig skötsel

Den dagliga skötseln av en häst består inte bara av att rykta hästen utan inbegriper allt från stallskötsel, persedelvård (hur man sköter utrustningen) till hur man gör en daglig visitering av hästen. 

Här kommer snart en hel uppsjö tips och råd kring detta. 

Foder

Hästen har hö, hösilage och gräs som bas i sin diet, även kallat grovfoder. För att hästen ska må bra är det viktigt att grovfodret är av god kvalitet och att vattnet den dricker håller samma standard som vårt dricksvatten. 

Träna din häst

För att din häst ska hålla sig frisk och skadefri är det viktigt att hålla den i i god kondition och träna den varierat. Här kommer vi snart ge tips på olika träningsupplägg beroende på i vilken kondition hästen befinner sig, vad du ska tänka på vid uteritt och andra saker som kan vara värt att veta. 

Skador & Sjukdomar

Vissa skador och sjukdomar kan man undvika genom att lära känna sin häst. En daglig visitation kan hjälpa dig att lägga märke till små förändringar som annars kan vara lätta att missa.

Årstider

Allt eftersom årstiderna varierar så kommer din häst göra likadant. Under det första året med din häst så kommer du förmodligen upptäcka nya egenheter.

bottom of page