top of page

Lär dig mer om

UTRUSTNING

Vad behöver man i början?

Läs mer

Hästens utrustning

När det kommer till utrustning så finns det en hel uppsjö att välja bland både för din häst och dig. Vissa saker kan vara värt att lägga mer pengar på och annat kanske enbart är saker som är kul att ha. Du kan köpa begagnat, på större kedjor eller i princip hur dyrt som helst. 

Här ge vi tips om vad som kan vara bra att införskaffa direkt, vad som kan vara värt att lägga lite mer tid, pengar och energi på och vad du kan unna dig vid speciella tillfällen. 

Horse_and_girl.jpg
Här listar vi saker som är svåra att klara sig utan.

Sadel och träns, grimma och krubba. Här hittar du checklistor på vad som kan vara bra att ha till dig, din häst och i stallet när du får hem din häst. 

häst_vägrar_vimedhäst.jpg
Säkerhet är A och O 

Det finns flera olika prisklasser på det mesta inom ridsporten och på många saker innebär inte priset omedelbart ett bättre alternativ. Om du ska prioritera vissa saker så rekommenderar vi att du satsar på säkerhet. Prova och läs på om hjälmar, säkerhetsvästar och stigbyglar, för du eller ditt barns säkerhet är det viktigaste. Ett annat bra råd är att ta hjälp av en sadelprovare för att hitta en sadel som passar dig och din häst. Sadlar är dyra oavsett om du väljer ny eller begagnad men en dålig sadel kan kosta dig enorma summor i ryggproblem och veterinärkostnader senare.

dressyr.jpg
Det lilla extra

Fina huvor, glittriga schabrak, hovlack i alla färger och en hjälm med swarovskikristaller.

Det finns en hel värld redo att förföra oss men tänk efter vilka saker som främst skall ha hög funktion och vilka saker som du kan lyxa till det med. 

bottom of page